A la nostre agrobotiga hi trobarás vi, oli, fruits secs, embotits, melmelades, mel, de Montsant a taula i moltes coses més.
viernes, 9 de mayo de 2014
del Pot Petit (de Montsant a taula)
La familia Xercavins Simó va començar fent ametlles garrapinyades de
forma artesanal. Actualment produeixen més de 10.000 pots anuals
d'originals melmelades, com peres al vi, bitxo o de taronja amb
xocolata.
I com novetat la melmelade més innovadora la d'Oli, no deixen de tastarle, la tenim en format petit especial per fer un tast
I com novetat la melmelade més innovadora la d'Oli, no deixen de tastarle, la tenim en format petit especial per fer un tast
martes, 6 de mayo de 2014
lunes, 5 de mayo de 2014
LLibres de Cuina
-->
En aquests llibres hi trobareu receptes que, a través de les fondes i els restaurants, han mantingut la tradició de la cuina de les àvies del Priorat . Plats de cullera,
olles i plats d’hivern; o plats més festius amb tall: botifarres, pilotes i vegetals
de recol·lecció. També coques de recapte, amb arengades i
rovellons. Menjars del tros: arròs a la cassola, de conill, de
bacallà… I les postres i els dolços, dels quals el Priorat n’és una
terra privilegiada.
domingo, 4 de mayo de 2014
Germans Pizarro (de Montsant a taula)
Actualment i desde fa 15 anys s'elaboren formatges frescs de vaca, mató i curats.
Aquesta és l'única formatgeria a la zona de Montsant.
Celler Mas de les Vinyes ( de Montsant a taula)
Mas de les Vinyes és un celler familiar fundat l’any 1999, però amb
una llarga tradició en el conreu de la vinya i, també, d’arbres
fruiters.
Des dels anys 30 la nostra família va començar a habitar i a treballar en aquesta fondalada del riu Montsant, en el terme de Cabacés, Una finca amb una gran diversitat de conreus que ha arribat als nostres dies, presidida per un Mas on, més enllà d’esdevindre vivenda per a la nostra família en diferents èpoques, s’ha convertit en el nostre Celler, El Celler Mas de les Vinyes.
Des dels anys 30 la nostra família va començar a habitar i a treballar en aquesta fondalada del riu Montsant, en el terme de Cabacés, Una finca amb una gran diversitat de conreus que ha arribat als nostres dies, presidida per un Mas on, més enllà d’esdevindre vivenda per a la nostra família en diferents èpoques, s’ha convertit en el nostre Celler, El Celler Mas de les Vinyes.
Vinagre de mel
A Catalunya, la mel no només es consumeix a
cullerades, sinó que, com ja s’havia fet abans, sobretot en monestirs, es
transforma de diferents maneres. L’hidromel ja es consumia al segle I aC.
Grecs, normands, celtes i saxons li atribuïen propietats energètiques,
digestives i relaxants, i el mateix Juli Cèsar la va fer una beguda predilecta.
L’hidromel, aiguamel o vi de mel s’obté per fermentació de la barreja d’aigua
amb mel, o de most amb mel, amb l’addició d’espècies, com ara nou moscada o
canyella, i fins i tot de pol·len, i s’envelleix en bótes. Sembla ser que és la
primera beguda alcohòlica que es coneix. I de l’hidromel en sorgeix el vinagre
de mel. El sucre del most del vi de mel es transforma en alcohol gràcies a l’acció
dels llevats i es posa en bótes de roure per aconseguir, amb el pas dels dies,
les característiques organolèptiques per fer-ne vinagre. Poseu-ne a les
amanides, els escabetxos, els agredolços, les salses o qualsevol preparació,
això sí, amb compte de no interferir amb cap altre gust.
Prioratbeer cervesa artesana (de Montsant a taula)
-->
nota de tast /
complexa evolució organolèptica al llarg de la guarda. color caoba fosc amb lleugers reflexes ambarins.
terbolesa lleugerament opaca amb escuma ataronjada, densa i persistent.
les aromes de most es combinen amb fruits secs i mel.
els tanins del roure francès deixen sensacions envellutades en boca i un volum perllongat. cos ampli. pas de boca llarg i retrogust afruitat, de fruites vermelles i melmelades.
estil / ale, criada en bóta de roure francès allier
ibu’s 24
maltes / pale ale, cara20, cara120, chocolate, flocs de civada
llúpols / centennial i cascade
característiques / 2 mesos d’envelliment en barrica de roure. segona fermentació en ampolla perpetuada per most de garnatxes velles de coster del priorat
consum preferent i conservació /12 mesos després de l’embotellat. guarda entre 15 i 18ºc
temperatura de servei / 8-12ºc
format ampolla / 66cl.
elaborada per birrart 2007 s.l.
any de sortida a la venda / 2012
maridatge /
conjunció perfecte amb tot tipus d’snacks, combina molt bé amb tot tipus de menjar que ofereixi espècies lleugerament picants i productes que aportin frescor (tomàquet, pebrot fresc, menta, julivert, etc) en contrast amb la voluptuositat de la cervesa. podreu gaudir-la a taula amb pasta com gnocchi, farfalle o cuscús. també molt saborós amb rissoto, arròs al curri o sushi i sashimi.
complexa evolució organolèptica al llarg de la guarda. color caoba fosc amb lleugers reflexes ambarins.
terbolesa lleugerament opaca amb escuma ataronjada, densa i persistent.
les aromes de most es combinen amb fruits secs i mel.
els tanins del roure francès deixen sensacions envellutades en boca i un volum perllongat. cos ampli. pas de boca llarg i retrogust afruitat, de fruites vermelles i melmelades.
estil / ale, criada en bóta de roure francès allier
ibu’s 24
maltes / pale ale, cara20, cara120, chocolate, flocs de civada
llúpols / centennial i cascade
característiques / 2 mesos d’envelliment en barrica de roure. segona fermentació en ampolla perpetuada per most de garnatxes velles de coster del priorat
consum preferent i conservació /12 mesos després de l’embotellat. guarda entre 15 i 18ºc
temperatura de servei / 8-12ºc
format ampolla / 66cl.
elaborada per birrart 2007 s.l.
any de sortida a la venda / 2012
maridatge /
conjunció perfecte amb tot tipus d’snacks, combina molt bé amb tot tipus de menjar que ofereixi espècies lleugerament picants i productes que aportin frescor (tomàquet, pebrot fresc, menta, julivert, etc) en contrast amb la voluptuositat de la cervesa. podreu gaudir-la a taula amb pasta com gnocchi, farfalle o cuscús. també molt saborós amb rissoto, arròs al curri o sushi i sashimi.
Licors tradicionals, aiguardents i vins generosos..
-->
El llibre parla de la producció d’aiguardents, una de les activitats
econòmiques més significatives d’aquestes comarques en el passat. En fa un
repàs històric des dels orígens a la gran expansió del segle XVII, la
industrialització o la decadència del sector al segle XX, després de la guerra
civil.
Ressenya fórmules de licors d’herbes aromàtiques, com la ratafia; licors de fruites amb cireres de pastor o magranes; licors de flors com la d’ametller o la flor de magnòlia; o licors amb llet de cabra.
I recull com elaborar vins generosos, licorosos i aromatitzats, a més de remeis populars i, fins i tot, receptes de pastes en les quals s’empra l’aiguardent com a aromatitzant.
Ressenya fórmules de licors d’herbes aromàtiques, com la ratafia; licors de fruites amb cireres de pastor o magranes; licors de flors com la d’ametller o la flor de magnòlia; o licors amb llet de cabra.
I recull com elaborar vins generosos, licorosos i aromatitzats, a més de remeis populars i, fins i tot, receptes de pastes en les quals s’empra l’aiguardent com a aromatitzant.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)