La dieta mediterrània i l'oli d'oliva reconeguts per la Unesco
Nairobi (Kenia)
El Comité Intergobernamental per la Salvaguarda del Patrimoni Cultura Inmaterial de la Humanitat, reunit a Nairobi (Kenya) ha declarat la Dieta Mediterrània Patrimoni Inmaterial de la Humanitat de la Unesco.
Espanya, Grècia, Italia i el Marroc presentaren conjuntament la candidatura, que ha sigut coordinada a nivell tècnico per la Fundació Dieta Mediterrànea, amb seu a Barcelona.
2 han sigut les raons principals per la seva elecció,
1. La dieta mediterrànea és un conjunt de pràctiques tradicionals, coneixements i competències que s'han anat transmetent de generació en generació amb un sentiment de continuitat
2. És un model nutricional que ha perdurat al llarg del temps. Els seus ingredients principals són l'oli d'oliva, els cereals, les fruites i les verdures fresques o seques, una proporció moderada de carn, peix i productes làctics i abundants condiments i espècies. El seu consum en taula s'acompanya de vi o infusions, respectant les creences de cada comunitat.
Així que els municipis de la ruta de l'oli del Priorat podem estar de celebració.
Font http://www.olearum.es/det_noticias.php?id=146
No hay comentarios:
Publicar un comentario